T’has torçat alguna vegada el turmell i no has sabut com actuar per tractar-lo de forma correcta?

Personal de Mediesport posa un embenat a un turmell

Desconeixes quins passos hem de seguir immediatament després de fer-nos mal? Tens dolor al turmell des de fa temps i no saps què fer per disminuir-lo?

L’esquinç de turmell probablement és una de les lesions més conegudes en la pràctica esportiva i, tanmateix, una de les afectacions pitjor tractades durant la seva evolució.

Per tenir una mica de coneixement del que passa quan ens fem una torçada, l’esquinç de turmell implica una afectació (de major o menor grau) d’un o un conjunt de lligaments del turmell. Podem patir aquesta lesió tant a la part externa com en la part interna d’aquesta articulació, tot i que la més freqüent tendeix a ser la que involucra el lligaments laterals externs.

Podrem saber que aquests lligaments han estat afectats gràcies a l’aparició d’una inflamació (acompanyada per una hemorràgia en els casos de major grau), que en el turmell tendeix a aparèixer de forma molt ràpida. Al poc temps, el peu perd la seva mobilitat normal com a conseqüència del dolor i aquesta inflamació aparent. Aquest fet portarà a un dificultat per caminar de forma correcta, el que coneixem com a una alteració de la marxa.

Depenent del tipus de tractament d’un esquinç de turmell, des de les primeres hores fins als dies següents, aconseguirem uns resultats òptims i sense problemes al llarg del temps. Un esquinç mal curat pot convertir-se en un veritable mal de cap per aquells que vulguin retornar a  l’esport. És per aquest motiu que haurem de tenir en compte una sèrie d’aspectes:

  • Importància de l’abordatge durant les primeres hores després de la lesió, en les quals haurem d’aplicar gel al turmell en períodes de 10’ amb el peu elevat (només els dos o tres primers dies), moure el peu el més aviat possible i recolzar-lo al terra durant la marxa (sempre i quan el dolor ens respecti). Per últim, podem protegir el turmell amb un embenat funcional aplicat per un fisioterapeuta!
  • No immobilitzar MAI el peu de forma completa i amb limitació dels moviments funcionals del turmell. És important aplicar, de forma progressiva, càrregues i diferents estímuls que ens ajudin a evolucionar de forma correcta.
  • Així doncs, un dels aspectes més importants a tenir en compte, passa per la realització d’un treball actiu dut a terme per un professional de la fisioteràpia.

ÚLTIMOS POSTS

  • (+34) 652 33 79 77
  • info@mediesport.com

  • C / Santa Caterina, nº. 8
    Sant Adrià del Besós 08930

HORARIO DE OFICINA

Lunes -Viernes.
Mañanas: 9:00 – 13:00
Tardes: 16:00 – 20:00
Fin de semana: Urgencias

TRATAMIENTOS